Wat zijn micronutriënten


Nutriënten (voedingsstoffen) zijn de bouwstenen van je voeding. Voeding bevat de volgende stoffen: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en water. Micronutriënten (micro voedingsstoffen) zijn vitaminesmineralensporenelementen en secundaire plantenstoffen (planten-extracten en concentraten). Ook worden sommige aminozuren als micro-nutriënt gezien. Bijvoorbeeld di-peptiden en polypeptiden zoals L-glutathion en collageen.

Micro-voedingsstoffen worden "micro" genoemd omdat zij in microscopisch kleine volumes dagelijks nodig zijn. Zij horen in je dagelijkse voeding aanwezig te zijn. Nog kleiner zijn nano-nutriënten, nanoscopische kleine deeltjes, kleiner dan 100 nanometer. In voeding is dit verboden, met melk als uitzondering. Wij gebruiken wel nanotechnologie maar de deeltjes die wij produceren en gebruiken (de liposomen) zijn minimaal 101 nanometer.

 

micronutriënten

Micronutriënten uit voeding

Voeding als bron voor je dagelijkse micro voedingsstoffen: vitaminen, mineralen en spoor-elementen. Fruit en bessen zijn prachtige bronnen voor je dagelijkse vitaminen. De vitaminen en mineralen in hun natuurlijke matrix bevatten hulpstoffen (co-factoren) die helpen bij het opnemen van de micronutriënten. Vers fruit bevat naast vezels ook plantaardige nutriënten, de zogenaamde fyto-nutriënten. Dit is een verzameling van antioxidanten en flavonoïden.
macronutriënten

Macronutriënten op etiketten

Macro voedingsstoffen in je dagelijkse voeding. De hoeveelheid is verplicht vermeld op verpakte voeding. De voedingswaarde van onverpakte voeding zoals groenten en fruit vind je gemakkelijk online. De macronutriënten zijn: vezels, water, vetten, koolhydraten en eiwitten.

Schijf van vijf


92% van de Ndeerlanders is bekend met de Schijf van vijf van het voedingscentrum. Naar schatting lukt het 5% van Nederland om dagelijks te eten volgens die richtlijnen. 300 gram groenten en 200 gram fruit per dag is echt een uitdaging. Meer over  "Wat eet Nederland" vind je op de website nationale voedsel consumptie peiling.

De schijf van vijf is gebaseerd op gedegen onderzoek van de Gezondheidsraad

Voedingssupplementen vullen aan

Suppleren is aanvullen, compleet maken. Voedingssupplementen vullen tekorten aan die kunnen ontstaan als de schijf van vijf niet volledig wordt gevolgd. Daarnaast is er een serie aan ziekten en lifestyle factoren die leiden tot een andere behoefte als "de gemiddelde Nederlander".

De beste multi-vitaminen en mineralen


Nutrins werkt met de beste ingrediënten die er te vinden zijn! Wij werken met 2 soorten vitaminen en mineralen die elk in hun soort excellente opname laten zien. De bloedwaarden zijn hoger en houden langer aan. Wij werken met geïsoleerde vitaminen die wij zelf "verpakken" in een liposoom en wij werken met een concentraat uit tien superfoods. Met het gevriesdroogde maceraat van deze superfoods zijn wij in staat een complete multi te maken. De geconcentreerde vitaminen met hun cofactoren zoals phytonutriënten, antioxidanten en polyfenolen blijven behouden en ondersteunen de opname. Om de extracten te beschermen tegen spijsverteringssappen tijdens de maagpassage zijn ze verpakt in een "jasje" van hun eigen vetten en eigen vezels. 

De 10 superfoods in onze plantaardige natuurlijke multi: broccoli, zoete aardappel, zonnebloem-pitten, cranberries, spinazie, pompoen, chlorella, shiitake en maitake. Deze natuurlijke multi wordt o.a. gebruikt in de Keto-Shake en de vegan Proteïnen shake.

Micronutriënten in liposomen of geconcentreerd in hun natuurlijke vorm. Flexibel, individueel en taakgericht suppleren.