Nutrins omega


Verse vis-vetzuren, pharma-kwaliteit, vloeibare omega-3


Nutrins omega-3, omega-6, omega-7, omega-9


NUTRINS OMEGA

Vetzuren zoals ALA, DHA en EPA zijn essentieel. Dit betekent dat je lichaam dagelijks aanvoer nodig heeft van belangrijke vetzuren.

Eet vis

Drie keer per week verse, vette, wilde vis eten is de mooiste oplossing. Dus geen witte kweekvis, geen vissticks en ook geen bewerkte visproducten. Verse vis haal je bij de visboer of de betere supermarkt. Vette vis bevat de meeste vetzuren. Wilde vis betekent dat “geen gekweekte vis”. Het vetzuurprofiel van een kweekvis is anders in vergelijking met wilde vis. Bij kweekvis is het visvoer de “boosdoener”. Vismeel, sojameel, kleurstof en betacaroteen, de vis wordt “gemaakt”.

Eet niet vaker als drie keer per week verse, vette, wilde vis. Helaas bevat vis ook zware metalen en die stapelen zich op in je lichaamsvet. Dus regelmatig maar wel met mate. 10% van de consumenten gebruikt een omega-3-voedingssupplement.

Vetzuren zonder vis: Avocado’s, spruitjes, broccoli, noten, zaden en pitten zijn vegan bronnen van vetzuren.Vetzuren in Supplementen


Omega-3 capsules?

Vetzuren in een capsule of softgel worden vaak bewerkt. Je kunt zelf gemakkelijk controleren of jouw capsule een goede is. Snijd de capsule door, ruikt (stinkt) het naar vis, dan zijn de vetzuren geoxideerd (verroest). De opname is dan slecht.

Vloeibare vetzuren in een fles zijn vaak beter en verser. Wel is belangrijk dat de fles verpakt wordt in een omdoosje. Zonder bescherming tegen licht oxideren de vetzuren na verloop van tijd.

Nutrins vetzuren

Wij verpakken de hoogste kwaliteit vis-vetzuren in een aluminium-stazak. Dit beschermt tegen licht. Tijdens het gebruik vervormt de zak zodat er zo min mogelijk zuurstof in de olie komt. Zuurstof betekent oxidatie en een verminderde opname en werking. Gekoeld bewaren is goed voor alle vetzuren.

Vetzuren met vitaminen

In alle Nutrins omega’s gebruiken wij vitamine D3. In de Omega-ADEK hebben wij de vetoplosbare vitaminen A, D3, E en K2 toegevoegd. Ook is er een vegan “visolie” gemaakt.

In de Omega-Extra hebben wij verschillende gezonde oliën gecombineerd.

De basis is de FF-kwaliteit

Wij gebruiken de beste visolie, de FF-kwaliteit, de farmaceutische kwaliteit. 100% van onze visolie is gemaakt van Noorse kabeljauw-levers. Dit wordt gegarandeerd door het Orivo-keurmerk.

Heb je vragen over het gebruik van omega-supplementen neem contact met ons op.